מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק גז"ז 35112-04-12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק גז"ז 35112-04-12

תאריך פרסום : 11/09/2013 | גרסת הדפסה
גז"ז
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
35112-04-12
15/08/2013
בפני השופט:
שרה מאירי

- נגד -
התובע:
אהובה רצאבי
עו"ד עליזה לוין
הנתבע:
משרד הבריאות - מדינת ישראל
עו"ד הילה כפיר(פמת"א
פסק-דין

1.         זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים מ-28.2.12 שקבעה כי סוג הליקוי אינו נכלל ברשימת המחלות המנויות בתוספת לחוק לפיצוי נפגעי גזזת, התשנ"ד - 1994.

            טוענת המערערת כי לקתה הועדה באלה:

א.        בתחום העור לא התייחסה לאישור ד"ר שמרוט רסל מ-16.1.11 באשר לקיום alopecia  ומבדיקת ד"ר שפירא מ-30.6.11 במסגרת ההכרה בה.

ב.         בועדה לא נכח נוירולוג, כמתחייב מועדה קודמת ומנימוקי הערעור.

ג.         באי הכרה במחלת Myeloma Multiple  ("המחלה") (משהועדה ציינה כי הכרה במחלה זו מצוייה בדיון משפטי ולא היא; הכרה במחלה מצויה בבדיקה מחקרית - ובספק, יש להכיר; לא יתכן שתופלה מול מקרה אחר בו ביהמ"ש העליון אישש הסכמה לפיה ועדה בדרג ראשון הכירה במחלה).

ד.         לו הוכרה בתחום העור היתה  יכולה להיות מוכרת בתחום הנפשי כשבדרג ראשון נבדקה ע"י פסיכיאטר שזיכה ב-10%.

ה.        המשיב הגיש ערר על דרג ראשון; בהעדר נימוקי הערעור - ברור שסבר כי המערערת זכאית להכרה באחוזי נכות. משבהודעת הערעור נאמר שהוא "בכל התחומים בהם דנה הועדה" - ועדת הערר צריכה לכלול גם נוירוכירורג, ומשכך, עסקינן בפגם בהרכב.

ו.         המערערת מפנה לבג"צ 4968/10 ("ממוקה") ובו הסכמת הצדדים להשאיר החלטת דרג ראשון לפיה נקבעו לנפגע שם 100% בגין המחלה.

            משעסקינן בחוק סוציאלי - אין המשיב יכול לנהוג איפה ואיפה. עצם המתנת המשיב - כמוה ספק - ולכן יש להכיר בה.

2.         ביום 5.6.12 טענו בפניי הצדדים:

            המערערת חזרה על טענותיה, כולל עתירה לקבלת הערעור, משלא הגיש המשיב תגובתו לערעור, כמו גם לא לשמוע כלל את נימוקי המשיב.

            אין בחוק מניעה כי המחלה תכלל.

            המשיב ביקש להגיש עמדתו, כבקשות הדחייה שהגיש, וכן ביקש כי ישמע מר שחר.

            לאחר התנגדות המערערת, בהנמקה כי אין מקום לשמוע עדויות בהליך דנא, משברי היה כי אין עסקינן ב"עדויות" - הותר למר שחר לומר דברו.

            מר שחר הבהיר כי נושא המחלה יוברר בחודשים הקרובים והמערערת השיבה - כי נושא הבדיקות הנעשות אינו רלוונטי להליך.

            כן עתרה לחיוב המשיב בהוצאות.

3.         ביום 19.3.13 הגישה המשיב תשובתו תוך שהביע התנצלותו על העיכוב בהגשתה.

            המשיב עתר לדחיית הערעור:

            ב- 24.2.13 התקבלה בפרקליטות חוו"ד פרופ' סיגל סדצקי, מומחית בתחום האפידמולוגיה, לפיה, לא רק שהמחלה אינה כלולה בתוספת לחוק, אלא גם אין תמיכה לכלול  אותה כמחלה מזכה (חווה"ד צורפה). 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ